С демонстрации отбелязваме 1 година от руската агресия срещу Украйна

Публикувано преди 1 година  |  България

С демонстрации в София, Велико Търново, Пловдив, Русе, Варна и Бургас утре – 24 февруари, ще бъде отбелязана година от началото на войната в Украйна, съобщи БНР.

„Моментът е много важен всички да бъдем изключително бдителни и граждански активни, понеже демокрацията в света е застрашена, да не говорим тази в България, която е доста крехка. Ситуацията изисква ние да подкрепим отново, отбелязвайки една година от инвазията на Руската федерация, украинския народ, който цяла година се бори да запази световния мир и световния ред, какъвто го познаваме.“

Това каза в „Хоризонт до обед“ музикантът Никола Груев-Котарашки. Той е сред организаторите на демострацията в София.

„Утрешното ни шествие има два основни акцента – единият е солидарност с украинския народ, а втория – този път се събираме под прозорците на „Дондуков“ 2, където ще дадем този път истински червен картон на президента. Нас ни е срам от неговото публично говорене. Той си позволява зад паравана на някакъв измислен пацифизъм да призовава света да обърне гръб на Украйна. Нарича кой ли не войнолюбец, но не сме го чули нито веднъж да нарече единствения виновник за този конфликт – Владимир Путин, който е същинският войнолюбец“, коментира Никола Груев-Котарашки.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 февруари 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО