Съветникът на Зеленски: Методите на Москва може да включват дори политически убийства в страни, които иска да дестабилизира

Публикувано преди 1 година  |  Света

Румънските разузнавателни служби трябва внимателно да следят действията на Русия на територията на страната. Това заяви в интервю за Диджи24 Михайло Подоляк – съветник на украинския президент, съобщава БТА.

Според него Русия иска да се намеси във вътрешните работи на много европейски страни, за да пренасочи вниманието им към вътрешни конфликти и финансира ултрарадикални движения – крайнодесни и крайнолеви партии.

“Русия има изключително активно влияние чрез информационното пространство, опитвайки се да пропагандира идеята, че за Румъния – и не само за Румъния – би било много по-удобно да бъде неутрална и да намали помощта за Украйна. Тези два инструмента присъстват в различни държави, не само в Румъния, но и в цяла Континентална Европа – във Франция и Италия”, смята Подоляк.

Според него е възможно методите на Москва да включват дори политически убийства в страни, които иска да дестабилизира.

“Масови протести, където ще има насилие, общество, доминирано от престъпни групировки, финансиране на политически убийства или държавни преврати, корупция на икономическите или политически елити в различни страни”, уточнява Подоляк.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 24 февруари 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО