НС на левицата заседава за утвърждаване на листите за изборите

Публикувано преди 1 година  |  България

Националният съвет на БСП заседава, за да утвърди листите на левицата за предстоящите избори на 2-ри април. Преди началото на пленума част от социалистите заявиха, че се надяват БСП да вземе максимума на тези избори, съобщават от БНР.

Каквито и водачи да бъдат предложени, Националният съвет ще ги подкрепи, смята Калоян Паргов, но с гласуването си всички членове на пленума носят отговорност за резултатите, каза той. На тези избори БСП има две основни задачи:

„Първата, да съхраним партията, защото много се разбутахме и с тези конгреси и с тези конфликти и втората е, ако може да вземем максимума, ако е останал някакъв максимум от това, което може да вземе БСП на тези избори“.

Служебният министър на спорта Весела Лечева очаква различни водачи, съобразени с исканията на местните структури:

„Водачи, които да дадат възможност на БСП да излезе от непрестижното пето място и да се борим за по-висок резултат – различни водачи, няма как с един и същ водач да постигаш различни цели“.

Предложена за водач на листата във Велико Търново, която преди това оглавяваше Явор Божанков е Мариана Бояджиева:

„Беше сериозно изпитание, това което се случи с Явор Божанков, но мисля, че партийната организация е обединена, с възможности. Структурите ни са готови за кампанията“.

Националният съвет на БСП категорично се противопостави срещу поредният опит за демонтиране на паметника на съветската армия в София:

„Никой не се прочул в историята с това, че е демонтирал паметници. А пък демонтаж на който и да било паметник е безумие в тия условия“, каза Румен Гечев, който се очаква да води листата на БСП в Плевен.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 24 февруари 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО