ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската тилна на зона Бургас »

След драмата в Марсилия: Григор Димитров с шанс за реванш в името на България

Публикувано преди 1 година  |  Спортни

Григор Димитров инкасира изключително драматична загуба в 1/4-финалите на АТП 250 турнира в Марсилия, Франция. Григор отстъпи с 1:2 сета на Александър Бублик, след като имаше преднина от 6:4 точки в тайбрека на решаващия трети сет. Димитров беше считан за фаворит в срещата, преди началото на сблъсъка, а схемата и развитието на турнира даваха надежди за титла на нашия сънародник. Уви – Григор Димитров отпадна драматично от състезанието.

Съдбата обаче поднася изключителен шанс на Григор за реванш.

България постигна историческо за тениса ни класиране за Световната група I на турнира за Купа „Дейвис“. А жребият за състезанието отреди следното:

„Лъвовете“ ще приемат Казахстан в сблъсък от толкова високото ниво на отборната надпревара при мъжете в тениса. Мачовете трябва да се проведат на 15-16 или 16-17 септември.

И тук идва много любопитният момент: Първа ракета на Казахстан е именно Александър Бублик №50 в ранглистата на АТП.

Григор е печелил Финален Мастърс турнир за 1500 точки. Шампион е и от Мастърс 1000 състезание.

Мнозина фенове биха казали, че до края на годината най-важните събития в спорта пред Димитров са Ролан Гарос, Уимбълдън, Откритото първенство на САЩ и… Купа „Дейвис“.

Григор има шанс да си върне на Бублик в името на България. Ще го направи ли? Ако Димитров няма контузия в периода на мача България – Казахстан, май трябва да дойде в София за важната тенис битка без значение каква е програмата му за индивидуалните турнири.

Щом вчера Бублик победи Димитров, едва ли Димитър Кузманов или Анриан Андреев ще са фаворити срещу Александър в мач между евентуални първи ракети.

Григор Димитров обаче получава отличен шанс да поведе тима на България, да предизвика спортен празник от голям мащаб най-вероятно в „Арена София“. И да си върне на Бублик, който се надяваме да е част от тима на Казахстан, за да се насладим на битки от много високо ниво. Топката е в ръцете на Григор Димитров.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 25 февруари 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО