Иван Френкев: Хаосът и лошото управление на държавните финанси вече не са тайна за никой

Публикувано преди 1 година  |  България

Правителството предвижда замразяване на заплатите в бюджетния сектор. Министър Велкова отряза предложенията на повечето министерства. Не става ясно дали изобщо МИИ е направило предложения за увеличение на възнагражденията въпреки, че вече има реални стачни действия от страна на служителите в КЗП с искания за 60% увеличение на заплатите. Не по-малко фрапантно е орязването на предложенията на МВР, въпреки очевидната невъзможност на последните да се справят с овладяването на бежанската криза и опазването на държавната граница. Това заяви бившият председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Иван Френкев.

Очевидно служебното правителство смята да продължи с политиката на замразени доходи и бедност в държавната администрация, докато в същото време махна тавана на възнагражденията в бордовете на държавните предприятия. Случайност или двоен стандарт? Хаосът и лошото управление на държавните финанси вече не са тайна за никой. Системите гърмят една след друга, а вината е само и единствено на служебното правителство на Румен Радев.

Опита за противопоставяне на администрация срещу пенсионери с обяснението, че няма пари за заплатите, защото се вдигнаха социалните плащания е най-долен цинизъм. Има една детска приказка, в която зъл цар нарежда да се избият всички стари хора, защото нямало полза от тях. Отношението на служебното правителство към възрастните и нуждаещите се изключително много напомня на злият цар. Дано само не се наложи да крием бабите и дядовците по мазетата, докато се премахне това служебно правителство.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 21 март 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО