Важните новини във ФАКТИ на 21.03.2023 г.

Публикувано преди 1 година  |  България

Замразяват заплатите в бюджетния сектор

Замразяване на заплатите в бюджетния сектор. Това е една от мерките, които предвижда служебното правителство във връзка с проблемите с фиска. Изключение се предвижда само за структурите, които не са имали ръст на разходите за персонал през 2022 г.

Борисов: Да ни изправят, мене, Радев, Киро и всеки да се сети какво е направил по градове

Бил съм във всичките големи градове на България. Навсякъде залите са пълни. Гледам снимките на Промяната от залите – 10-15 човека. Максимум 60. Учудвам се откъде идва тази тяхна увереност, че ще победят. Или хората ги е срам да кажат, че ще гласуват за тях, или има друго обяснение.

Борисов за доклада на САЩ: ПП и ДБ нямат капацитет, крадоха откъдето, каквото можаха

И за децата беше ясно, арестът ми беше незаконен, поръчков и наказуем. Имаше десетки и стотици арести на българи предизборно. Това е по-притеснително. Върнахме се в 90-те години.

КЗК проверява за картел между големите търговски вериги

Комисията за защита на конкуренцията извърши няколко внезапни проверки в офисите на дружества и техни сдружения, свързани с производството и търговията на основни хранителни стоки в страната, съобщиха от КЗК. Проверките са предприети в рамките на три образувани производства, с които КЗК се самосезира за установяване наличието на нарушения по чл. 15 от Закона за защита на конкуренцията срещу множество участници на всички нива на дистрибуция в хранителния сектор и техни обединения, под формата на забранени споразумения и/или решения на сдружения на предприятия.

По улеснена процедура: Посланик Елеонора Митрофанова кани българските IT-та да емигрират в Русия

Руското посолство в София предложи неустоима оферта за българските IT-специалисти – да емигрират в Русия по улеснена процедура заедно със семействата си.

Вотът на 2 април: Очаква се между 170 000 и 215 000 българи в чужбина да гласуват

Между 170 000 и 215 000 българи в чужбина се очаква да гласуват на изборите на 2 април, не се очакват и затруднения при организирането на вота зад граница, заяви в „Денят започва“ Стефан Манов от Обществения съвет на ЦИК.

Иван Гешев в Брюксел: Темите са „неправомерния политически натиск“ и „зловредното чуждо влияние“

Главният прокурор Иван Гешев е на работно посещение в Европейския парламент в Брюксел, съобщиха от държавното обвинение. От там уточняват, че при срещите си oбвинител №1 ще коментира предизвикателствата пред върховенството на правото в контекста на „неправомерния политически натиск срещу независимостта на органите на съдебната власт“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 21 март 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО