Китай: Митническата мярка на САЩ е типична практика за търговски протекционизъм

Публикувано преди 2 месеца  |  Света

поред доклад от Комисията за международна търговия на САЩ, след като раздел „301“ в митническия списък на страната беше наложен на Китай по време на президентството на Доналд Тръмп, цените за американските вносители са се увеличили почти със 100%.

В тази връзка говорителят на китайското Министерство на търговията Шу Дзюетин заяви, че митническата мярка „301“ на САЩ е типична практика за едностранност и търговски протекционизъм. Тази политика сериозно нарушава нормалното развитие на двустранната търговия между Китай и Съединените щати, нарушава и стабилността на световната верига за доставки и на глобалните индустриални вериги, а също така и дълбоко вреди на американските вносители и потребители, предаде „Радио Китай“.

От Китай са категорични, че Съединените щати трябва да се вслушват в гласовете на всички кръгове в американското общество, да уважават решението на експертната група на Световната търговска организация, възможно най-скоро да премахнат всички допълнителни мита, налагани на Китай и да работят заедно с Китай за съвместно поддържане на стабилността на световната верига за доставки и на глобалните индустриални вериги, което ще е само от полза за хората от двете страни и за целия свят като цяло.

Източник: България Он- Еър

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 23 март 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Владислав Панев: Утре ще имаме редовен кабинет
Тонът на президентът беше съвсем различен от миналата седмица. Ясно е, че мандатът ще бъде гласуван в ... прочетете още »
В еврозоната! Унгария е готова да приеме еврото, но през 2030 година
Унгарската национална банка има ясна и твърда позиция: ние сме длъжни да приемем еврото, което ще бъде ... прочетете още »
НАТО предупреди: Внимавайте с Китай
При извършването на енергийния преход има опасност от развитието на нови зависимости, предупреди днес генералният секретар на ... прочетете още »
Дамаск се похвали с много добра реколта, намалява наполовина вноса на пшеница
Сирия ще внесе наполовина по-малко пшеница през 2023 г. в сравнение с предходната година заради очакваната по-добра ... прочетете още »
Олимпийска шампионка обра точките на плажа
Каролина Севастянова има много фенове заради успешната си спортна кариера, но и поради уникалната си физическа красота ... прочетете още »
"Възраждане" с първи коментар за поисканите от Иван Гешев имунитети
Народните представители на "Възраждане" - Ангел Георгиев и Веселин Вешев ще имат възможност да спечелят образуваното дело, ... прочетете още »
Той ли е новият шеф на НАТО?
Британският премиер похвали днес министъра на отбраната Бен Уолъс, като го нарече "фантастичен" и заяви, че застава ... прочетете още »
Европейската комисия призова: Незабавно ограничете съдържанието, създадено от изкуствен интелект
Европейската комисия призова днес големите интернет платформи незабавно да започнат да обозначават съдържанието, създадено от изкуствен интелект, ... прочетете още »