НСИ стартира проучване „Статистика на доходите и условията на живот“

Публикувано преди 1 година  |  Общество

Започна статистическо изследване за използването на информационни и комуникационни технологии в област Ямбол, което се извършва от април до юни тази година, съобщиха от местния отдел на Териториалното статистическо бюро – Югоизток.

Ще бъдат анкетирани 90 домакинства и живеещите в тях лица на възраст между 16 и 74 навършени години. В област Ямбол изследването ще се проведе в градовете Елхово, Стралджа, Ямбол, както и в селата Ботево, Козарево, Малък манастир и Тенево.

През изминалата 2022 г. 86,3% от домакинствата в област Ямбол имат домашен интернет, сочат данни от същото проучване. По-често са сърфирали в мрежата мъжете – 79,3% спрямо 74,4% от жените. Редовно са използвали интернет, всеки ден или поне веднъж седмично, 76,9% от анкетираните на възраст между 16 и 74 години.

Изследването се провежда във всички държави-членки на Европейския съюз по обща методология, която отразява разпространението и използването на информационните и комуникационни технологии, и осигурява международна съпоставимост на резултатите.


Статията е публикувана на 20 април 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА