73 шофьори и пътници са санкционирани за неползване на предпазни колани

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Контролната операция, организирана от европейската мрежа на службите „Пътна полиция” в ЕС /TISPOL/, се проведе през седмицата 12-18 март. В хода на акцията се извършиха засилени полицейски проверки за установяване на нарушения, свързани с неизползването на предпазни колани и детски обезопасителни системи в моторните превозни средства и задължителната застраховка „Гражданска отговорност”.

Общо 1079 моторно-превозни средства са проверени в хода на акцията в област Ямбол. Служители на ОД МВР – Ямбол са санкционирали 73 души за неползване на предпазни колани, като в три от случаите се касае за наложена санкция за неползване на и детски обезопасителни системи. В хода на операцията на 2 водачи са съставени актове за липса на задължителната застраховка «Гражданска отговорност».

Съгласно планираните мероприятия за пътна безопасност организирани от TISPOL операция от този вид ще се проведе отново от 10 до 16 септември 2012 г. на територията на всички страни-членки на ЕС.

Поставянето на предпазния колан отнема само 7 секунди. При всяко потегляни инвестирайте 7 секунди за безопасност. Запазете живота си и щастието на вашите деца!


Статията е публикувана на 22 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА