Ръководството на ОД МВР – Ямбол проведе днес среща с гражданите, станали жертви на жестоките нападения на задържаната преди дни група грабители

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Ръководството на ОД МВР – Ямбол проведе днес среща с гражданите, станали жертви на жестоките нападения на задържаната преди дни група грабители. Директорът на ОДМВР гл. инспектор Генчо Иванов изрази своята съпричастност към преживяното от тях. Той обърна внимание, че това са груби посегателства над личността, които нанасят не само материални, но и дълбоки психологически щети на потърпевшите и техните близки. “Този вид тежки престъпни деяния изискват бърза и адекватна работа на полицейските служби за установяване и задържане на извършителите и осигуряване на спокойствието на обществото” каза още гл. инспектор Иванов.

По време на срещата с присъстващите граждани беше предложена възможността за безплатна консултация в ОД МВР – Ямбол с психолог към Института по психология на МВР. Предоставени бяха и координати за връзка. Помощ може да бъде потърсена по всяко време, в зависимост от необходимостта на потърпевшите лица.
75-годишната Росица сърдечно благодари на полицейските служители, работили по случая й за вниманието, старанието и бързината в разкриването и задържането на нападателите й. Тя е била нападната на 15 март около 13,20 часа пред дома си. Грабителите я съборили на земята и със сила скъсали и издърпали чантата й. При падането на земята жената е получила фрактура на дясното рамо. Росица, както и всички потърпевши заявиха, че желаят нападателите им да получат наказания за деянията си.

Припомням че, в резултат на непрекъснатия няколкодневен труд на криминалистите от РУ „Полиция“ – Ямбол беше задържана престъпната група от пет лица, които в различно съучастие, са извършили шест брутални грабежа. През предходните десетина дни, жертви на нападенията им станаха шестима жители на Ямбол на възраст от 14 до 75 години. В хода на разследването бяха намерени три от чантите, обект на грабежите, както и всичките 7 мобилни телефона, лични документи и други лични вещи, които вече са върнати на потърпевшите лица по установения ред. Двама от грабителите са задържани в ареста за 72 часа. Предстои да им бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража“.


Статията е публикувана на 30 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА