Проведе се заседание на областната комисия по безопасност на движението

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Областната комисия по безопасност на движението прие на свое заседание Стратегия за подобряване безопасността на движението за периода 2012-2020 година. Стратегията е на база разработената Национална такава.

Заместник-областният управител Димитър Иванов председателства събирането, но което участие взеха представители на общините от областта, Областен отдел „контролна дейност” ДАИ, Пътна полиция, Областно пътно управление и др.

Стратегията за подобряване безопасността на движението задава насоките за изпълнение на политиката за подобряване условията за движение по пътищата и намаляване жертвите при пътнотранспортни инциденти. Основната теза защитена в стратегията е, че по-голяма част от катастрофите са предотвратими и това е грижа на отделния човек. Безопасността на движение е споделена отговорност.

Цел на стратегията е намаляване на последствията от пътнотранспортни произшествия към 2020 година, спрямо показателите за област Ямбол за 2010 година. В случая става дума за мерки за подобряване пътната инфраструктура, културата на поведение, насърчаване алтернативни форми на предвижване. Една от мерките визира технически безопасни превозни средства и др. Стратегията обръща особено внимание на обучението на ученици и деца.


Статията е публикувана на 30 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА