ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Иван Петков от БСП: Нещата, които чухме в изтеклия запис, са абсолютно безпринципни

Публикувано преди 11 месеца  |  България

Фрапиращо е това, което всички чухме. Това наистина може да се доближи до един български уотъргейт. Нещата, които чухме в този запис, най-вече за държавната измяна, с чужди страни, които одобряват службите, са абсолютно безпринципни . Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ депутатът от БСП, Иван Петков.

Радев нарече едните мутри, другите шарлатани, а сега виждаме коалиция между двете, която е на фона на една уйдурма – едните се чудят как да стигнат до парите и властта, а другите – как да се изперат. Не може службите да се одобряват от някакво посолство. Дори в историята ни спрямо режима, който е бил у нас никога страната ни не се е съобразявала с някоя друга държава. Това е абсурдно. След промените на 10-ти ноември, руснаците толкова са искали нещата ни да не се служат в сигурността, западните страни са опитвали да унищожат службите ни също, а ние 30 години по-късно казваме, че тогава службите са били само за следене на хора. За съжаление 2 години изпуснахме от т.нар. „Промяна“, пише Euronews.

Нямаше проблеми, когато ние управлявахме с „Продължаваме промяната“, защото всяка партия имаше ясни приоритети и имахме коалиционни ангажименти, които всеки изпълняваше, коментира още Петков.

Във вторник ще има извънредно заседание на Народното събрание за изслушване на ръководителите на службите и от тях очакваме отговори на всички тези въпроси, включително и защо на депутата, Радостин Василев, е назначена охрана, каза Петков. По думите му това, което ще последва оттук нататък е ГЕРБ да се опитват да извиват ръцете на ПП-ДБ, защото според него Бойко Борисов иска да се запази по всякакъв начин.

Oще преди да бъде даден първият мандат в този парламент Корнелия Нинова даде предложение да бъде съставено експертно правителство, но никой не седна с нас да го коментираме. Ние трябва да направим Национален съвет на партията и да вземем решение какво ще стане, ако третият мандат бъде даден на БСП, но личното ми мнение е, че трябва да го върнем. Не виждам как може да направим каквото и да е с тези хора, каза още Иван Петков. Маниерите на ПП са отвратителни, с ГЕРБ няма как да бъдем в коалиция. Оттук нататък не виждам с тази конфигурация в парламента да се случат преговори, аргументира се той.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 28 май 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО