Протест пред руското посолство заради взривяването на язовир „Нова Каховка“

Публикувано преди 11 месеца  |  България

Протестът е срещу действията на Руската федерация и последствията от взривяването по думите им на язовир „Нова Каховка“. Събралите се направиха пърформънс като подредиха играчки и ги заляха с вода, за да покажат каква е съдбата на мирното украинско население след разрушаването на стената на язовира, съобщи БНТ.

„И аз съм тук днес, защото много вече боли. Тези хора на левия бряг в Херсонската област са под окупация, те нямат шанс да се спасят“, казва Валерия Стоянова.

„Това е като една пеперудка, която със своето крило направи движение, това е катастрофа за цял свят. Не виждам причина защо мълчат световните организации, затова аз съм тук и моите приятели сме тук – да не мълчат всички“, казва Валентина.

Според изразяващите недоволството си, които са се организирали в социалните мрежи, Русия стои зад взривяването на Каховската ВЕЦ, а това е довело до екологична катастрофа и огромна заплаха за мирното население на Украйна.

„Замърсяване на Черно море е въпрос на дни. Мини, снаряди и трупове – това е геноцид. Това е геноцид не само срещу украинския народ, а срещу всички нас“, заявиха протестиращи.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 9 юни 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО