Спират товарните камиони при температури на въздуха над 35 градуса

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Въвежда се забрана за движение на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища, при температури на въздуха над 35 градуса по Целзий, от 13.00 до 21.00 часа.

Във връзка с настъпилия летен сезон, повишената интензивност на движението и високите температури, които създават опасност за образуване на трайни деформации по асфалтовите настилки, АПИ въвежда ограничения за тежкотоварните МПС.

При действие на забраната автомобилите изчакват извън пътното платно на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението.На територията на ОПУ – Ямбол такива места са: по Път І – 6 – в района на пътен възел „Петолъчката” и с.Лозенец, по Път І – 7 – в района на с.Окоп и паркингите на ГКПП – Лесово.
Изключение ще се прави за ППС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

В участъците с въведени ограничения на движението не се допуска провеждане на спортни състезания, шествия и други мероприятия с масово участие на автомобили.

Забраната за движение по РПМ на тежкотоварните автомобили с тегло над 20 тона при температури на въздуха над 35 градуса по Целзий в часовете от 13.00 до 21.00 часа да отпадне при прогнозни температури за 10-дневен предстоящ период по-ниски от посочените, но не по-рано от 1 септември 2012 г.

ОПУ- Ямбол отговаря за осигуряването на нужната сигнализация с пътни знаци и табели.


Статията е публикувана на 19 юни 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА