ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Малките Пумпалчета при Читалище Развитие – Елхово се завърнаха с поредни награди

Публикувано преди 12 години  |  Общество

От 19 до 23 юни за шести пореден път се проведе международният конкурс  за изкуства „Радост на брега” – град Ахелой, община Поморие и градовете Созопол и Несебър. Тази година участие  взеха и групата за автентични игрици „Пумпалчета ” при читалище „Развитие – 1893” с художествен ръководител Мария Райчева.  И този път най – малките самодейци се представиха повече от достойно и си извоюваха почетното второ място в раздел „”. Децата се завърнаха с плакет и почетна грамота, щастливи и удовлетворени от това, което показаха и видяха. Групата се представи  на 22 юни – четвъртият фестивален ден, а явяването им бе осъществено благодарение на осигурения транспорт от Община Елхово.

Третото издание на международния детско – юношески фестивал на изкуствата „Радост на брега” стартира на 21 юни, от 9 часа, с танци на сцените на концертната зала „Иван Вульпе”, Младежкия културен център и училище „Братя Миладинови”.

Конкурсът се проведе в пет раздела: Музика, Танц, Изобразително изкуство, Поезия, Театър. В него са се включили 58 състава от България, Украйна, Грузия и Словакия. Всички участници са били изпълнители на класически и народни инструменти, танцьори, певци, артисти, поети и художници. Награждаването и закриването на фестивала бе на 23 юни.

И тази година малките пумпалчета завършиха творческия сезон достойно с много награди.


Статията е публикувана на 26 юни 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА