ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

15 юни бе срокът даден от областен управител за определяне на забранените и разрешени за къпане водни площи на територията на област Ямбол

Публикувано преди 12 години  |  Общество

15 юни бе срокът даден от областен управител за определяне на забранените и разрешени за къпане водни площи на територията на областта, както и за мероприятията по обезопасяване на водните площи. Към този момент общините са извършили съответните дейности по обезопасяване, като забранените за къпане водни площи са обозначени със съответните предупредителни табели. Контролът по изпълнението на изискванията е на органите на МВР и „Пожарна безопасност и защита на населението”, а РЗИ и БЧК следят за организацията на водноспасителната дейност в разрешените за къпане обекти.

По време на проверката на язовирите в областта бе проверявано и наличието на забраняващи къпането табели. Експертите информираха, че проверените потенциално опасни язовири са снабдени със забранителни табели.

На територията на областта в общините Тунджа, Стралджа, Елхово и Болярово няма подходящи за къпане водни площи. 4 са водните обекти с разрешение за ползване, отворени за къпане, в община Ямбол. Това са плувният басейн на ГПЧЕ „Васил Карагьозов”, басейна на Гимназия „Васил Левски” и откритите басейни на комплексите „Вега” и „Фиджи”. По информация на РЗИ плувните басейни в двете ямболски гимназии имат съответните разрешения, имат назначени спасители и са в нормална експлоатация. Редовно се извършва контрол върху качествата на водата в тези обекти. С изключение на споменатите басейни, всички открити водоеми в областта са необезопасени, без медицинско обслужване и са забранени за къпане. „Въпреки наличните забранителните табели, отправям молба за по-голям контрол на възрастните към децата, относно сигурността им, защото именно през летния сезон лесно могат да пренебрегнат указанията и да влязат в зони, които са неохраняеми”, коментира областният управител.

 

 


Статията е публикувана на 28 юни 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА