ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Успешно завърши проект „Устойчиво развитие на селското стопанство чрез увеличаване на капацитета и създаване на инструменти за подкрепа на бизнеса”

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Успешно завърши проект „Устойчиво развитие на селското стопанство чрез увеличаване на капацитета и създаване на инструменти за подкрепа на бизнеса”, финансиран по програма за трансгранично сътрудничество между България и Турция, който се изпълнява от „Бизнес Център Елхово” в партньорство с „Областната Комисия по Ориза”, в град Ипсала, Р Турция.

По проекта се изготвиха „Анализ на селското стопанство в област Ямбол и Ипсала”, „Доклад с препоръки за развитие на нови, нетрадиционни видове земеделие подходящи за двата региона” и „Каталог на добри земеделски практики в региона на Ипсала и Ямбол”, които се представиха на специални информационни срещи в град Ямбол и град Ипсала. Осъществиха се две обменни посещения с цел обмяна на опит от български фермери в Република Турция и от турски фермери в Република България. Проведоха се осем обучения, по четири във всяка страна, които увеличиха капацитета на местните селскостопански производители. Създадени бяха и уеб-базирани инструменти за подкрепа на бизнеса за предоставяне на консултации и информация на фермерите, които ще бъдат достъпни по всяко време, в специална секция, на уеб-сайта на проекта www.sast.eu.


Статията е публикувана на 29 юни 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА