Обезпечителни мерки за 6 милиона лева наложи НАП-Ямбол

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Публичните изпълнители от Офиса на НАП в Ямбол наложиха обезпечения за над 6 милиона лева на 81 фирми с неплатени данъци и осигуровки. От началото на годината са издадени над 500 постановления за налагане на обезпечителни мерки върху движимо или недвижимо имущество, като най-често възбрана се налага над автомобил или имот. От офиса на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Ямбол напомниха, че е задействана процедурата по предприемане на крайните действия по принудително събиране на задължения, като някои от фирмите се дерегистрират по Закона за ДДС, а за други е поискано от съда обявяване в несъстоятелност. Изпращат се и писма до работодателите на длъжници, в които има искане за запор на заплати.

Приходната администрация провежда и търгове за продажба на активите на фирми от областта . През 2012 година са проведени общо 16 търга с тайно наддаване за продажба на имущество на длъжници- имоти, сгради, земеделска техника и инвентар .Засега най- голям интерес има към купуването на земеделска земя.

В актуализирания списък с длъжниците от област Ямбол, които през месец юни имат неплатени данъци и осигуровки над 5 хиляди лева фигурират 420 фирми . Две са новите фирми в списъка, натрупали непогасени задължения за 200 хиляди лева. За 17 собственици на фирми приходната администрация е поискала от лицензираните органи отнемане на личното оръжие. 339 от длъжниците с неуредени публични задължения над 5 хиляди лева нямат имущество, върху което може да бъде наложено обезпечение.


Статията е публикувана на 12 юли 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА