Жега през почивните дни, чакат ни температури до 42-43 градуса

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Рекордни 42-43 градуса се очакват тази неделя на отделни места в страната, съобщи дежурният синоптик в НИМХ на БАН Гергана Козинарова. Времето по думите й през този уикенд ще е много горещо, но в началото на следващата седмица се очаква захлаждане.

Почивните дни в страната ще бъдат много горещи. В съботния ден температурите у нас ще са между 35 и 40 градуса, а в неделя дори до 42 градуса в Северна България, Тракия и крайните югозападни райони. Синоптичката не изключи температурите на отделни места да достигнат и 43 градуса.

Метеоролозите очакват в неделя да бъде най-горещо, но и да бъде последният от серията дни с високи температури, а в началото на следващата седмица да настъпи захлаждане.

В понеделник времето все още ще е горещо в Южна и Югоизточна България, но от северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух и във вторник, сряда и четвъртък вече се очакват доста по-ниски температури – между 26 и 31 градуса. В края на следващата седмица синоптиците прогнозират леко повишение на температурите, но няма да достигнат такива високи стойности от 40 градуса./dariknews.bg

© снимка: Impact Press Group


Статията е публикувана на 13 юли 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА