Кадиров: Отдавна да сме превзели Киев, ако действахме като Израел в Газа

Публикувано преди 5 месеца  |  Света

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров прогнозира времето за приключване на специалната военна операция в Украйна, предаде lenta.ru. Той говори за това, докато отговаряше на въпроси на жители на републиката на живо. Ръководителят на региона отбеляза, че продължителността на конфликта е свързана със специална задача, която руският президент Владимир Путин e постави. на военните.

Кадиров смята, че краят на операцията може да се очаква през юни или юли следващата година. Ръководителят на републиката също така подчерта, че ако беше вземал самостоятелно решения, конфликтът „щеше да приключи след три месеца“.

„Виждаме как се държи Израел в ивицата Газа. Нашата задача е да не унищожаваме градове и да преговаряме с тези, които искат да се предадат“, подчерта ръководителят на Чечения. Кадиров отбеляза, че в противен случай руските военни отдавна щели да са превзели Киев.

„Бяхме на седем километра от Киев и беше по-лесно да го превземем дори от Мариупол“, каза той.

Според ръководителя на региона задачата на Путин е – Не разрушавайте градовете, доколкото е възможно, и не позволявайте на западните държави да навлязат на руска територия и да наложат своите условия.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 13 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО