Почивка в Геленджик след престъпленията, извършени в Буча

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

По време на окупацията на град Буча, Киевска област, през февруари-март 2022 г., слушалки Apple AirPods, свързани с програмата Locator, която ви позволява да проследите местоположението на джаджата в случай на загуба или кражба, бяха откраднати от един от местните жители. Нямаше и най-малко съмнение, че той е военнослужещ от Русия, тъй като по време на разследването бяха установени местата му на пребиваване и придвижване през територията на Руската федерация.

Веднага след като избяга от град Буча, той се завърна в Русия. Според геолокацията на устройството лицето е заминало за град Валуйки, Белгородска област. Това е приблизителното място на временна дислокация на руските въоръжени сили, откъдето е планирано настъпление в посока Сватово-Кременная.

Впоследствие е записано придвижването му до град Геленджик, Краснодарски край, където престъпникът се е намирал на 27 юли 2022 г. Именно там той е отишъл на почивка след извършване на престъпления в Буча.

Координати 44°33’12.3″N 38°04’24.2″E. Според посоченото местоположение се намираше на адрес: Геленджик, улица Грибоедов, сграда 18, Краснодарска територия.

След почивка на крайбрежието, руският разбойник се връща у дома в град Кемерово, разположен североизточно от Новосибирск, тоест на мястото на регистрацията си.

Установена е самоличността на лицето, извършило кражбата на слушалките. Той се оказа Роман Евгениевич Нуреев, служил в 27-ми отряд на съвместното предприятие в Кузбас (в/ч 6607) – Националната гвардия. Според Радио Свобода войници от Националната гвардия на Кемерово са сред замесените в зверствата, извършени от руски военнослужещи в град Буча по време на окупацията му (27.02.2022 г. – 31.03.2022 г.).

Роман Нуреев е регистриран в къща № 62 на улица Верхотомская, разположена до къщата, чиято геолокация е посочена от услугата на Apple като местоположението на откраднатите слушалки.

Известно е, че Роман Нуреев е заемал длъжността стрелец и санитар, докато е служил в 27-ми отряд на съвместното предприятие в Кузбас (военна част 6607) – извлечение от регистъра на жителите на град Кемерово.

Информация: Руската национална гвардия е т.нар. „вътрешна армия на Руската федерация“. Тези военни формирования разпръскват митинги с демонстранти, бият хора с палки и товарят протестиращи във вагони. Според пропагандните изявления на ръководството на Кремъл, те трябваше да сменят служителите на полицията и специалните служби във временно окупираните територии на Украйна. Както се оказа, те не само „поддържаха реда“ във временно окупираните територии, но и ограбваха жилища на цивилни. Типични руски служители на реда.

Владимир Ростоцки
руски политолог

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 20 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО