Гришо: Не мисля прекалено напред, а седмица за седмица

Публикувано преди 4 месеца  |  Спортни

Първата ракета на България Григор Димитров даде интревю на корта веднага след победата с 6:1, 6:4 над австралиеца Ринки Хиджиката в четвъртфинал на турнира в Бризбън.

„Има много неща, които минават през главата ти, особено след периода на подготовка. Вълнуваш се за следващата година, но аз по-скоро се опитах да бъда концентриран, да не мисля прекалено напред. По-скоро седмица за седмица.

Усещането не беше като край на миналата година, а по-скоро продължение на това да правя правилните неща и да печеля колкото се може повече мачове. До момента серията е добра и ще продължавам да работя и да се подобрявам с всеки изминал ден. Определено, когато намериш добър ритъм на играта, да сервираш и да използваш правилните елементи от играта, това ти помага страшно много. Когато се движа добре, нещата се получават.

В последния месец трябваше да балансирам между турнири и почивка. Вече трябва да правя някои неща различно. Използвам опита си, тялото ми се усеща добре и чувствам повече свобода на корта“, заяви Григор Димитров.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 5 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО