Кулеба призна, че е искал да удари Лавров в лицето. Русия му отговори

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Украинският външен министър Дмитро Кулеба разказа как е искал да удари в лицето руския си колега Сергей Лавров. В интервю за „Бомбардир“ украинският дипломат отбеляза, че това се е случило по време на преговори с министъра на външните работи на Руската федерация малко след пълномащабното нахлуване в Украйна от страната-агресор.

„Най-трудните преговори са тези, при които събеседникът иска да стане и да удари другия в лицето, но не можеш да си го позволиш. И аз имах такива 2-3 пъти със сигурност. Един от тях беше с Лавров, в Анталия в пролетта на 2022 г.“, каза министърът, предаде агенция УНИАН.

Тогава Кулеба нарече преговорите в Турция сложни, като каза, че участниците са обсъждали прекратяване на огъня и организиране на хуманитарни коридори. В крайна сметка преговорите не доведоха до спиране на огъня.

Русия отговори на думите на Кулеба. Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова нарече ръководителя на украинската дипломатическа служба Дмитро Кулеба неадекватен и необразован, предаде „Известия“. „Неадекватността на представителите на киевския режим е широко известен факт“, каза Захарова.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО