Канада да започне да подобрява отношенията си с обкръжението на Тръмп

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Настоящото правителство на Канада сега трябва да започне да установява отношения с обкръжението на републиканеца Доналд Тръмп, за да бъде готово да работи с него, ако бъде избран за президент на САЩ. Това каза посланикът на Канада в САЩ Кирстен Хилман пред телевизия CBC.

„Много важна стъпка е да се уверим, че всички тези взаимоотношения са установени, доколкото можем, с хората, които съветват втората администрация на Тръмп, с хората, които ще го заобиколят, ако той спечели на изборите. Важно е да сме сигурни, че сме подновили тези отношения“, каза дипломатът.

Хилман обясни, че в годината на президентските избори Отава винаги трябва да е готова да работи с новата американска администрация, за да „представи Канада по възможно най-добрия начин“ в двустранните отношения с Вашингтон.

През ноември ще се проведат президентските избори в САЩ. Настоящият президент Джо Байдън обяви през април 2023 г., че ще се кандидатира за преизбиране на най-високата държавна длъжност. Неговият предшественик Тръмп обяви, че ще се включи в изборната битка през ноември 2022 г. Смятан е за фаворит в надпреварата за републиканската президентска номинация.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 21 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО