Станаха ясни пътниците и собственика на разбилия се в Афганистан руски самолет

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Пътническият самолет Falcon 10, който се разби на границата на Таджикистан и Афганистан, по предварителни данни е принадлежал на частно лице, което е регистрирано в Тверска област, съобщи източник от руските авиационни власти за РИА Новости.

„Falcon е принадлежал на мъж на име Грачев, регистриран в село Погорелово, Тверска област“, ​​каза събеседникът на агенцията.

Пътнически самолет се е разбил в планините на афганистанската провинция Бадахшан. Той се е отклонил от първоначалния си курс. Както каза източник от тайландското летище Утапао за РИА Новости в неделя, самолетът е изпълнявал частен полет за медицинска евакуация от Патая, Тайланд до Москва с две технически кацания.

Пътниците на разбилия се в Афганистан самолет са семейство от Волгодонск, се казва в изявление на Асоциацията на руските туроператори (АТОР). Това са Анна и Анатолий Евсюков от Волгодонск.

ATOR потвърди, че първоначалната точка на излитане на самолета е била тайландската Патая, „в чиято болница Анна Евсюкова е била на изкуствено дишане, след като почти всичките ѝ органи са отказали, с изключение на мозъка и сърцето“.

„Самолетът кацна в Индия за зареждане с гориво и излетя по-нататък по маршрута на 20 януари, след което изчезва от радарите“, се добавя в съобщението.

Falcon 10 е изпълнявал чартърен полет като линейка по маршрута Гая (Индия) – Ташкент – Жуковски. Федералната агенция за въздушен транспорт е в контакт с авиационните власти на Афганистан и Таджикистан относно изчезналия самолет и издирването на плавателния съд е в ход.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова каза пред РИА Новости, че руското посолство е в сътрудничество с афганистанската страна.

Образувано е дело след катастрофа на самолет в Афганистан с руски граждани на борда, съобщи руският Следствен комитет.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 21 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО