САЩ: Не знаем дали на борда на сваления руския самолет е имало украински военнопленници

Публикувано преди 3 месеца  |  Света

САЩ не са в позиция да потвърдят информациите, че на борда на разбилия се в руската Белгородска област военен транспортен самолет Ил-76 на руските въздушнокосмически сили е имало украински военнопленници, предаде Укринформ, цитирана от БТА, като се позова на изявление на говорителя на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби.

По-рано вчера Русия обвини Украйна, че е свалила самолета с 65 украински военнопленници на борда, 6 души екипаж и 3 човека придружаващ военнопленниците персонал. Няма оцелели в катастрофата, написа в „Телеграм“ Вячеслав Гладков, губернатор на Белгородска област. Москва обяви, че е подготвяла украинците за размяна с руски военнослужещи в плен на Киев.

„Видяхме докладите, но не сме в позиция да ги потвърдим“, заяви Кърби на пресконференция вчера. Той добави, че САЩ правят всичко по силите си в стремежа да се сдобият с повече яснота и повече информация за случилото се с въпросния самолет.

Във видеообръщението си към нацията украинският президент Володимир Зеленски каза, че ще поиска международно разследване на инцидента.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 25 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО