Тошко Йорданов: Радев е нормален човек, за разлика от съставящите „сглобката“

Публикувано преди 3 месеца  |  България

„Президентът Радев е нормален човек за разлика от тези, които съставят „сглобката“. Целта на президентската институция е да бъде коректив на изпълнителната власт, когато тя прекалява и си надскача правомощията. Сегашната „сглобка“ постоянно дава доказателства, че кара през просото, против Конституцията, против законите, против правилниците в Народното събрание, въобще законите не важат“.

Това коментира депутатът от „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му, ако се спазва авторитетът на институциите, ситуацията може да утихне. Според него „предвид грубото погазване на законите и на Конституцията, което демонстрира „сглобката“, включително с избора на двамата конституционни съдии“, ако президентът Радев реши да не отиде на клетвата, това ще е демонстрация на несъгласие.

„С новия състав все по-жалки очаквания имам към Конституционния съд. С последните двама е брутална политическата намеса. Независимостта в тях не съществува. И ние, и „Възраждане“, и БСП внесохме обща жалба пред КС. Атакуваме цялата процедура плюс сроковете“, каза Йорданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че представителите на ПП-ДБ са лицемерни.

„Христо Иванов публично наричаше г-жа Атанасова „калинка гербаджийска“. След като е във властта и в „сглобката“, си плю във физиономията без никакъв срам. Същото е и за правосъдния министър. Представителите на ПП-ДБ са лицемери“, заяви депутатът от ИТН.

На въпрос какви са очакванията му от прокуратурата, той отговори, че председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски „хвърля прах в очите“, а прокуратурата е на „сглобката“.

„Прокуратурата е на „сглобката“. Спря делата срещу Кирил Петков и Бойко Борисов, за да се задейства срещу Радев. На тази „сглобка“ всеки, който не играе по свирката, е обявен за враг, правят опит да бъде смачкан, включително и с промените в законите. Имаме откровена диктатура на една крадлива „сглобка“, каза Йорданов.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 25 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО