ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

The Spectator: Украйна води две войни едновременно

Публикувано преди 3 месеца  |  Света

Украйна води две войни срещу Русия едновременно. Едната е директно на фронтовата линия. Другата е на територията на Руската федерация, което променя правилата на играта и нанася най-много щети на окупаторите. Това пишат журналисти от The Spectator.

Изданието дава пример за удар на украински дронове по рафинерия за нефт и газ и терминал за износ на петрол в Уст-Луга близо до Санкт Петербург. Този удар „сериозно подкопава способността на Русия да произвежда и изнася гориво“. „Всъщност тези украински дронове са по-успешни в налагането на санкции върху търговията с руски въглеводороди, отколкото всички опити на Запада да ограничи цените и руския износ“, пише изданието.

Около 40% от руската икономика работи за войната. И голяма част от тези разходи се покриват именно чрез продажбата на нефт и газ. Изданието обяснява, че руската инфраструктура е идеална цел за украинските дронове.

„Помпените станции, терминалите за втечнен природен газ и петролните рафинерии са огромни, разпръснати промишлени обекти, които лесно се запълват със запалими продукти. Русия има една структурна уязвимост, която Украйна няма: нейната огромна територия и разпръсната инфраструктура правят невъзможно защитата на всеки тръбопровод, инсталация и мост” , се казва в материала, цитиран от агенция УНИАН.

Благодарение на дронове и ракети с голям обсег Украйна може да направи тази война „твърде скъпа и болезнена за Путин, за да продължи“. И в бъдеще това може да се превърне в метод за възпиране, така че окупаторите да помислят няколко пъти, преди да започнат нова война.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО