ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Мисията невъзможна: Руснаците не могат да превземат Авдеевка, вече обмислят да го заобиколят

Публикувано преди 3 месеца  |  Света

Руската окупационна армия не може да превземе Авдеевка и вече обмисля варианти да заобиколи украинския град, за който се водят някои от най-тежките боеве във войната на Русия срещу Украйна.

Това мнение изрази ръководителят на Службата за външно разузнаване на Украйна (2005-2010 г.), армейски генерал Микола Маломуж, пред телевизия FREEДОМ.

Украинските войски напълно блокират движението на руснаците – окупаторите нямат изгледи да превземат града. Руски пропагандисти сега разпространяват информация, че руските войски уж са преминали през подземни тунели, достигнали са до тила на украинските войски в Авдеевка и се движат из града, но в това няма истина.

„Нашите части прецениха напълно ситуацията, удариха групата, която беше напреднала през тези канали и тунели, и сега напълно блокираха тяхното движение. Няма перспективи за настъпателни действия по самата Авдеевка за превземането й“, заяви Микола Маломуж.

Според него руснаците имат идея да заобиколят Авдеевка. Маломуж уточни, че като цяло става дума за концентрация на 45 хиляди руски военнослужещи край Авдеевка. Той подчерта, че няма и няма да има замразяване на конфликта през зимата. Украинските сили продължават да нанасят тежки загуби на руските войски.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО