Петър Витанов: Има надежда за нова партия

Публикувано преди 3 месеца  |  България

Право на Корнелия Нинова е да разпространява неверни твърдения, а именно, че сме гласували за предоставянето на оръжия. Това идва от човек, който като икономически министър в едно правителство направи рекорден износ за оръжия към Украйна. Ние никога не сме гласували „за“ предоставянето на оръжие за Украйна.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria евродепутатът от ПЕС/БСП Петър Витанов.

Още ми е рано да ви кажа дали ще се кандидатирам за нов мандат за евродепутат, но мога да кажа, че няма как да се съглася да бъда номиниран за такъв от сегашното ръководство на БСП. Имам достойнство. Залогът трябва да е по-голям от това да се цели в едно евродепутатско място за всички, които са в политиката.

Не са ми предлагали да съм лидер на нова формация. Комитетът, който се бори за това да не се променя датата на националния ни празник даде надежда на хората, че ще се случи нещо такова. Този ИК не си е поставял за цел да има следващата стъпка. Но има такива очаквания, да. Президентът се обособи като единствения обект на атаки от сглобката. ДПС винаги е имало определена роля в българската политика.

Имаше предварителна уговорка за избора на новите съдии в КС. Те не се съобразиха с тълкуването на КС. Залагат административна политическа криза след 7 г. Загърбиха и морала. За мен изцяло беше опорочена процедурата по избора на нови съдии за КС.

Президентът поне не е излъгал своите милиони избиратели. Хората от тази сглобка излъгаха своите избиратели, защото в предизборната кампания те обявиха, че ще се борят едни срещу други. Сега виждаме мнозинство, което ние не помним от десетилетия – 170 души.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 28 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО