Майка и дъщеря остават зад решетките за убийството на Пейо Пеев

Публикувано преди 4 месеца  |  България

Софийският апелативен съд (САС) отмени домашния арест на Габриела Славова и я остави постоянно в ареста заедно с майка ѝ Красимира Трифонова. Решението е окончателно и не може да бъде обжалвано, уточни БНР.

Съдът прие, че към момента са установени достатъчно доказателства, като се позова на показанията на бащата на Пейо Пеев, който е последвал сина си до дома на Габриела Славова и майка ѝ Красимира Трифонова. Той разказал пред разследващите и че е видял как „с мръсна газ“ автомобилът се отдалечава, като казва, че не знае кой е управлявал в точно този момент. Разказал е за сложните отношения между сина ѝ и Габриела Славова и за съмненията на сина му, че в предните седмици е бил упоен или дрогиран. Няма основания, според съда, да се смята, че той е предубеден.

САС посочи, че децата са настанени при родителите на убития Пейо Пеев и те се грижат за тях. В момента няма риск за децата, те са настанени и към момента Габриела Славова следва да бъде задържана под стража, тъй като основанието за домашния ѝ арест е отпаднало, посочиха магистратите.

Обвинената за физически извършител на убийството на Пеев Красимира Трифонова отрича вина за тежкото престъпление, за което бе арестувана заедно с дъщеря си.

„Кой е този човек, който има право да отдели пеленаче от майчината кърма?“, казва Трифонова пред съда по повод искането на държавното обвинение, цитирана от Нова ТВ.

53-годишната жена също настоява да бъде пусната под домашен арест. Тя твърди, че срещу дъщеря ѝ имало „заговор заради родителските права“, и иска синовете на Габриела Славова (деца на 6 г. и на 4 м.) да бъдат настанени при нейна роднина.

„Можем да говорим за изключителна бруталност на деянието и то от лица, които са в близки и интимни отношения с жертвата. Той със сигурност е бащата на едното дете. Съдът не изключва добрите характеристични данни на обвиняемите и положението им в обществото, но това не изключва тежестта на обвинението“, се казва в решението на съда, с което двете са оставени в ареста.

Междувременно близки на жестоко убития Пейо Пеев се събраха пред Съдебната палата, за да настояват Трифонова и Славова да не бъдат пускани на свобода.

Сред тях е и Велико Минков – бивш депутат от ПП, който претендира за родителски права на по-малкото дете на Славова. Той и Пеев са опитвали да изяснят бащинството на двете момчета, преди да се стигне до тежкото престъпление.

Минков призовава да се направи ДНК-тест, за да се потвърди родителството му на бебето, така че той да получи законови права като баща.

„Имахме бегла представа за Габриела, виждали сме я веднъж, докато беше бременна с по-голямото дете на Пейо. Тогава някои неща ни се сториха смущаващи, но все пак той я бе избрал и считахме, че тя е добър човек. След време това се оказа невярно. Габриела изчезна бременна с детето и роди тайно. За Пейо започна поредица от мъки и изпитания във връзка с полагането за грижи за детето. Виждаме, че това се случва и с Велико Минков“, казва Соня Чакмакова, която е близка на Пеев.

44-годишният мъж беше открит мъртъв в полуопожарена кола край хижа Алеко. Полицията арестува неговата съпруга Габриела и майка ѝ Красимира Трифонова, след като бяха събрани доказателства за тяхната съпричастност към убийството.

Както Трифонова, така и дъщеря ѝ са заемали позиции в държавната или общинска администрация.

Майката е била служител на Министерството на външните работи към момента на престъплението, а дъщерята е била началник отдел в Община Бургас.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 30 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО