В „Ел Би Булгарикум“ готвят стачка. Искат 50% по-високи заплати

Публикувано преди 3 месеца  |  България

В „Ел Би Булгарикум“ са говори на протести и дори ефективна стачка, т.е. прекратяване на работата, ако заплатите им не се повишат с 30% веднага и с още 20% след 6 месеца.

Това обяви председателят на синдикалната организация на КНСБ в държавното млекопреработвателно дружество Славчо Петров след представянето на данни на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ за потребителските цени и заплатата за издръжка на живот за третото тримесечие на 2023 година, уточни news.bg.

Той уточни, че работниците са готови на ефективни стачни действия още другата седмица, ако исканията им не бъдат чути.

„Сиренето и хлябът в България са най-скъпи, а заплатите – най-малки. Това е една уникална държавна фирма. От дълго време обаче сме свидетели на непрекъсната обикаляне на бивши, по-бивши и още по-бивши директори по различни телевизионни студия, като всеки се опитва да покаже колко по-некадърен е предшественикът му и как той ще оправи нещата. Само че гледайки към себе си, те забравят за работниците и особено за тези в производството в град Видин“, посочи Петров.

„Все пак се надявам с оглед на предстоящата ротация и министър, и изпълнителен директор, да се замислят за условията за работниците“, подчерта Славчо Петров.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 31 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО