„Гранична полиция“ удари канал за трафик на мигранти от турската към румънската граница

Публикувано преди 3 месеца  |  България

Тази сутрин „Гранична полиция“ стартира операция на територията на София и Перник за неутрализиране на канал за трафик на мигранти от турската към румънската граница, съобщават от пресцентъра на „Гранична полиция“, цитирани от БНТ.

Престъпната дейност на групата стартира след засилване на граничния контрол на българо-сръбската граница. Служители от Гранично полицейско управление – Силистра започват работа по случая, когато в района на областния град са установени няколко опита за превеждане на незаконни мигранти през сухоземната граница с Румъния. Образувани са 5 досъдебни производства и са задържани три лица, на които са повдигнати обвинения.

Днес служителите от ГД „Гранична полиция“, със съдействието на СДВР и ОДМВР-Перник, задържаха още трима. Те са набирали мигранти основно в столицата, влезли в предишни периоди в България и регистрирани в агенцията по бежанците. След съответното заплащане те са подпомагали придвижването им през България до сухоземната част от българо-румънската граница в района на Силистра. Издирват се още две лица.

Проведени са процесуално-следствени действия, при които са открити и иззети мобилни телефони, пистолет – законно притежаван и боеприпаси, за които няма разрешение за притежаване и употреба, прибор за нощно виждане, радиостанция, прожектор и други вещи и предмети, имащи отношения към досъдебните производства. Иззети са и превозни средства, с които са транспортирани мигрантите.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 31 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО