Украйна унищожи 90% от руската професионална армия

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

90% от личния състав на професионалната руска армия е извън строя и е заменен от неопитни мобилизирани войници.

Това заяви ръководителят на Службата за външно разузнаване на Украйна (2005-2010 г.), армейски генерал Микола Маломуж, пред телевизия FREEДОМ.

От началото на пълномащабната война на Руската федерация срещу Украйна до 90% от личния състав на професионалната руска армия вече е убит или ранен, заменен е с мобилизирани руснаци.

„Сега това са хора, дошли по мобилизация, подписали договори под натиск на руските власти и правоприлагащите органи. Това не са бойни единици на високо ниво, те не са подготвени в бойни действия“, посочи украинският военен.

Според Маломуж мобилизираните за месец и половина-два се обучават на полигони в Руската федерация и се снабдяват с минимално въоръжение. В същото време руското командване продължава практиката на „месни щурмове“, спестявайки техника.

Маломуж посочи, че мобилизираните в руската армия се бият без мотивация, защото са изпращани на клане на фронта – без подготовка и оръжия. По данни на Киев от началото на инвазията са убити 387 000 руски войници, тези данни не са потвърдени от независими източници.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 2 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО