Открити са нередности в подписите, които Надеждин събра, от ЦИК на Русия

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Централната избирателна комисия на Русия откри нередности в списъка с подписи, предоставен от антивоенния кандидат Борис Надеждин за подкрепа на неговата кандидатура срещу Владимир Путин на предстоящите избори, съобщават агенция ТАСС и News.bg.

Въпреки че никой не очаква 60-годишният Надеждин да печели, ако му бъде позволено да се кандидатира, предвид дългогодишното господство и контрол на Путин върху държавата. Той се превърна в предпочитан кандидат от част от руснаците, които изразяват противопоставяне на войната на Москва в Украйна.

Централната избирателна комисия трябва да одобри подписите, които той подаде в сряда от повече от 100 000 поддръжници в цяла Русия, за да бъде издигната официално кандидатурата му за изборите на 15-17 март.

Избирателната комисия се събра в петък и нейният заместник-председател Николай Булаев каза, че някои избирателни списъци, представени от кандидати, съдържат имена на мъртви хора.

Държавната информационна агенция ТАСС съобщи, че резултатите от проверките на комисията върху подписите, подадени от Надеждин и друг кандидат, Сергей Малинкович, ще бъдат представени в понеделник.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 2 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО