Олексий Данилов заплаши Владимир Путин: Определено ще има демилитаризирана зона, но тя ще е до Москва

Публикувано преди 3 месеца  |  Света

„Определено ще има „демилитаризирана зона“, но не в Украйна, а на територията на Руската федерация“. Това е заявил секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов, предаде УНИАН.

Преди ден руският президент Владимир Путин обяви намерението си да премести украинската артилерия възможно най-далеч от фронтовата линия. Той разкри идеята си за „демилитаризирана“ или „санитарна“ зона в Украйна, като отбеляза, че „тази линия трябва да бъде на такова разстояние от нашата територия, за да се избегнат удари на въоръжените сили на Украйна“.

По думите на Данилов тази демилитаризирана зона „ще бъде поне до Москва, Санкт Петербург, определено ще я напреднем“.

Единственото място, където ще могат да крякат там, не е по-близо до Урал. Повярвайте ми, определено ще бъде така (зона). Защото отговорът на цивилизования свят на престъпленията, извършени от тези терористи, водени от модерен Хитлер на име Путин – те няма да останат ненаказани, определено ще носят отговорност за това“, заявява Данилов.

Той добавя, че „демилитаризираната зона“ ще минава по „съвсем различни меридиани и паралели“ и „това определено ще бъде територията на Руската федерация, а не на Украйна“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 2 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО