Сунак: Великобритания е готова да отблъсне нападение от страна на Русия

Публикувано преди 3 месеца  |  Света

Великобритания ще бъде готова да отблъсне нападение от страна на Русия, ако тя реши да го осъществи. Това заяви премиерът на Великобритания Риши Сунак в интервю пред TalkTV.

„Да. Гарантирането на общата ни сигурност е моя работа“, отговори министър-председателят на въпрос дали кралството е готово да отвърне на удара на Русия, ако тя „насочи оръжията си“ към Великобритания. „Смятам ли, че сме добре защитени и сме инвестирали достатъчно в отбрана? Да, ние сме на второ място в НАТО по отношение на разходите за отбрана“, добави Сунак.

Той заяви, че Лондон увеличава разходите си за отбрана, тъй като ситуацията в света става все по-неспокойна. В тази връзка той посочи заплахата, която йеменските бунтовници хути представляват за корабоплаването в Червено море.

Той заяви, че Лондон увеличава разходите за отбрана, тъй като ситуацията в света става все по-неспокойна.

Премиерът повтори тезата, че Москва е „претърпяла стратегическо поражение“ в конфронтацията със Запада, тъй като конфликтът в Украйна е обединил съюзниците от НАТО, които сега са по-добре подготвени да отблъснат агресия от Русия или други държави.

„Както се видя в Украйна, ние ще отстояваме това, в което вярваме, и няма да позволим агресията да остане ненаказана и неконтролирана““, заяви Сунак.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 6 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО