Николай Стайков: Сигналите срещу Мартин Божанов – Нотариуса са от 20 години и никой не се задейства

Публикувано преди 3 месеца  |  България

Сигналите срещу Мартин Божанов – Нотариуса са от 20 години и никой не се задейства. Как да знаем, че разследването няма да стигне до някой магистрат с „клубна карта“. Имахме главен прокурор, замесен в Осемте джуджета, но това не пречеше да е главен прокурор. Това заяви пред Нова ТВ Николай Стайков, разследващ журналист и съосновател на Антикорупционния фонд.

Вчера от МВР стана ясно, че ще се провери клуб на Нотариуса, който е бил посещаван само от определени лица (висши магистрати) с членски карти.

„Разговорът ни с Нотариус през 2021 г. започна с идването на Ивайла Бакалова, която разкри, че Веселин Денков е рекетиран“, разкри Стайков.

Мартин Божанов е имал заведение до Специализираната прокуратура – никога не е функционирало като истинско заведение обаче. Името е било „SS club“. Там наистина се е влизало с „клубна карта“ с чип. Жена му Габриела е била на бара, а клубът е бил активен от 2011 г.

Според журналиста е много важно внимателно да се прегледат телефоните на Нотариуса, тъй като там има снимки и доказателства за срещите му на високо ниво.

„Към определи институции и дела са работели не само съдии, но и бивши служители на ДАНС, адвокати и т.н. Много хора в системата знаят, но много хора искат да се забрави“, завърши Николай Стайков от АКФ.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 6 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО