Награда за Александър Шахпазов от кмета на Община Елхово (+снимки)

Публикувано преди 2 седмици  |  Образование

Днес, кметът на Община Елхово, посрещна в кабинета си третокласникът Александър Шахпазов и неговата майка Красимира Шахпазова. Г-н Гендов награди възпитаникът на ОУ „Кирил и Методий“ по повод изключителните му постижения през изминалата година в редица олимпиади и състезания по бързо смятане и ментална математика. За своите креативност, талант и отлично представяне Александър получи от г-н Гендов любимо четиво – книга от поредицата „Хари Потър, бележник с химикал и грамота.

В непринуден разговор Александър разказа и за други свои интереси, сред които е футболът. Показа нагледно как се решават задачи от ментална математика.

Припомняме ви, че през изминалата година на Националната олимпиада „Купата на България“ Алекс се класира на 6- то място и получи златен медал, в Mental Math World Cup 2023 – състезание за светкавично смятане чудесното представяне на Алекс му гарантира място на финала, а на Градската олимпиада по ментална аритметика през декември 2023г. ученикът спечели златен медал.

В момента талантливият математик се подготвя за три състезания – през месец март предстои състезание по ментална математика във Враца, през април национално състезание в Пловдив и отново Mental Math World Cup 2024 – състезание за светкавично смятане.

„Продължавай в същия дух, защото има смисъл в усилията, които всеки ден полагаш и нека постиженията ти, с които се гордеем, се множат“ бе пожеланието на г-н Гендов към Александър.

Успех Алекс!Статията е публикувана на 7 февруари 2024


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Растителните диети снижават риска от сънна апнея, съобщи ДПА, позовавайки се на ...
Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 18, ...
В меморандума на Кирил Петков има само едно нещо: "Предлагаме на този, ...
Бившият футболист на Барселона и бразилския национален отбор Дани Алвеш бе признат ...
Мадалина Геня е модел и актриса. Дамата направи фурор с филма Дълбок ...
Украйна все още може да спечели войната, започната от Русия. За да ...
Министърът на отбраната на Беларус, Виктор Хренин заяви, че Украйна е съсродоточила ...