Урок по родолюбие в читалищната библиотека посветен на Васил Левски (+снимки)

Публикувано преди 2 месеца  |  Образование

Урок по родолюбие в читалищната библиотека
Малки и големи ученици от детските градини и училищата, заедно с техните учители, през месец февруари често посещават читалищната библиотека, за да разглеждат и четат книжки за живота и делото на Васил Левски.

Днес, децата от група „Бърборани -сладурани“ с учителки Снежана Желева и Красимира Михалева и група „Детско царство“ с учителки Петя Дикова и Женя Христова взеха един от първите си уроци по опазване на родовата памет. Поводът бе отбелязването на 151 години от обесването на Васил Левски.
Библиотекарите от НЧ „Развитие – 1893“ подготвиха за децата увлекателна виртуална разходка от родната къща на Левски в Карлово, както и филм разказващ за живота и делото на Апостола на свободата. Децата научиха повече за неговото детство, за комитетите, които е организирал, както и за всичките му смели подвизи.

За да помни и за да знае повече всяко дете получи подарък от библиотеката – книжка и разделител за Левски.

Доволни и развълнувани, шестгодишните възпитаници на ДГ „Невен“ заявиха пред библиотекарите, че срещата с тях е била много вълнуваща и изявиха желание да се върнат за още интересни и полезни часове какъвто бе и днешния.


Статията е публикувана на 19 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА