Ученици от ПГ „Свети Климент Охридски“ – гр. Елхово се представиха отлично в два важни национални конкурса (+снимки)

Публикувано преди 2 месеца  |  Образование

Ученици от Профилирана гимназия „Свети Климент Охридски“ – гр. Елхово се представиха отлично в два важни национални конкурса.

На XXI национална изложба-конкурс „Свети Трифон Зарезан“ – 2024 г., организирана от МОН, Национален дворец на децата, РУО-Бургас и община Сунгурларе, взеха участие и ученици от Профилирана гимназия „Свети Климент Охридски“ – гр. Елхово. След журирането на получените там 877 уникални ученически творби от цялата страна, на базата на Протокол №2 от 05.02.2024 г., ученичката Елица Колева Касърова от X-а клас беше удостоена с „Грамота за отлично представяне“.

В друг национален конкурс „Завещано от Апостола“, който по традиция се организира всяка година от „Младежки център“ гр. Хасково също бе белязан от огромен ученически интерес, като в него участие взеха ученици от 37 населени места. Надпреварата се осъществи в две направления: за презентация и за есе, а учениците бяха разделени в две възрастови групи.

Със специална награда за есе, между 37 участници от втора възрастова група бе наградена Ивета Видева от 11-а клас, с ръководител – старши учител Филка Савова.

Директорът на Училището, г-жа Катя Димитрова поздрави успешните ученици от елховската гимназия, като им пожела още успешни изяви.

Есето на Ивета Видева – посветено на Апостола, може да прочете тук – „Васил Левски – мисъл мечта и мисия“


Статията е публикувана на 22 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА