ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Денков: Моето желание беше тези преговори да се проведат преди 6 март

Публикувано преди 2 месеца  |  България

Намираме се в процес, в който и двете страни са представили документи и предстоят преговори. Моето желание през цялото време беше тези преговори да се проведат преди 6 март, но това не се случи. Това отговори министър-председателят в оставка Николай Денков на журналистически въпрос относно упреците от страна на Бойко Борисов от Букурещ към това, че е подадена оставка преди да започнат преговорите за предстоящата ротация.

Министър-председателят в оставка Николай Денков, министърът на енергетиката в оставка Румен Радев и министърът на образованието в оставка Галин Цоков посетиха днес Професионалната гимназия по ядрена енергетика „Игор В. Курчатов“ в град Козлодуй, уточни БТА. След визитата в гимназията те посетиха и обекти на площадката на АЕЦ „Козлодуй“,

По думите на премиера в оставка навсякъде се вижда, че администрацията много сериозно е забавила работата си. „Практически спряха дейностите, свързани с борбата срещу корупцията, назначаването на хората в антикорупционната комисия и в регулаторите“, заяви Николай Денков. Според него всякакви упреци, които се отправят, нямат отношение към желанието тези процеси да се ускорят. „Не може да чакаме повече с толкова важни неща, като промяната в правосъдната система, антикорупционната комисия и очакванията на хората най-сетне да има справедливост в това, което се случва“, изтъкна премиерът в оставка.

Николай Денков апелира всички да спрат критиките, а да се седне на масата на преговорите утре, както е било обявено. Той добави, че иска ротацията да се случи. „Тези внушения, че някой е искал избори от наша страна, са напълно неоснователни. Министър-председателят е съгласен с твърдението на Борисов, че не трябва да има „премиери-послушковци“, но не пожела повече да коментира, защото предстоят преговори. „Очаквам утре преговорните екипи да се видят заедно и започнат този процес. Всичко друго, което се подхвърля в медийното пространство, пречи“, коментира още министър-председателят в оставка Николай Денков.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 7 март 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО