Рок легендите от група „Сигнал“ и актьорът – комик Димитър Туджаров Шкумбата ще бъдат част от празничната програма за празника на град Елхово

Публикувано преди 2 месеца  |  Общество

Броени дни остават до старта на редица събития предвидени в празничната програма на Община Елхово, посветени на празника на града. С настъпването на месец март  Елхово се готви да приветства своите жители и гости с богата програма.  От 20 до 31 март градът ни ще се превърне в център на културни и развлекателни събития.

Програмата  включва разнообразни дейности: от спортни предизвикателства до творчески изложби и музикални концерти, които да създадат истински празничен дух в сърцата на всички участници и зрители.

Спортните фенове ще намерят своето място в тази наситена програма. Стартът ще бъде на 20 март, когато в спортната зала от 15 часа, ще се проведе турнир по тенис на маса. На следващия ден 21 март от 15,30 ч  на градския стадион ще се състои футболна среща между отборите на ОФК Елхово и Тополовград. Спортните инициативи продължават с турнир по футбол на малки врати, който ще се проведе на 22 март от 13 часа на градския стадион. Спортната зала в града ще посрещне и турнир по борба на 23 март от 9 часа. Финалът на спортните прояви ще бъде поставен с мотокрос на 24 март от 11 часа в местността „Дупките“.

Изкуството също намира място в дните на Елхово предоставяйки възможност на всеки почитател на културата да се наслади на уникални творчески изяви. На 25 март от 17,30 часа в НЧ „Развитие – 1893“ ще бъде открита изложба на местни творци. Половин час по – късно от 18 часа ще бъде началото на фолклорен концерт „Една вечер с творчеството на Петър Ралчев“. Същия ден отново от 18 часа, но в зала „Елхово“ ще бъдат представени исторически презентации на тема „Разходка из миналото…“. Традиционният концерт на самодейните състави при НЧ „Развитие – 1893“ ще се състои на 26 март от 18 часа. За любителите на театралното изкуство ще гостува комедийният спектакъл „ Как се търси нов съпруг“ на театър „Константин Величков“ Пазарджик. В сряда – 28 март от 13 часа в читалището ще се проведат патриотични игри „Априлското въстание“, а от 18 часа е представлението на драматичен театър Търговище „Зелена котка“. Ежегодният концерт на ЦПЛР – ОДК Елхово „Децата на Елхово празнуват“ е предвиден за 29 март с начало 18 часа, в зрителната зала на читалището.

Тържества ще има и през целия ден на 30 март /събота/. Празникът ще започне в 10:30 в храм „Св. Димитрий“  с молебен за здраве, успех и благоденствие на жителите на града.  От 11 часа на централния площад ще е празничният концерт с участието на духов оркестър, мажоретен състав към ОДК и фолклорна програма на Капанския ансамбъл Разград.

Кулминацията на празничните събития в съботния ден,  ще бъде от 19:30 часа, на централния площад, когато рок легендите от група „Сигнал“ ще изпълнят най-обичаните и популярни песни пред елховчани, а  актьорът – комик Димитър Туджаров Шкумбата  ще подгрее настроението на публиката с вицове и шеги. Веднага след това е и празничната заря.

На 31 март от 9 часа, туристическото дружество организира пешеходен поход по еко – пътека „Дервент“.

Източник: Община Елхово


Статията е публикувана на 13 март 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА