Путин се готви да мобилизира още 300 000 войници след изборите

Публикувано преди 2 месеца  |  Света

Руският президент Владимир Путин се готви да мобилизира още 300 000 войници след изборите, за да започне нова офанзива в Украйна през лятото.

Това заяви военният анализатор Александър Мусиенко, цитиран от агенция УНИАН.

„Ясно е, че те (окупаторите) ще се опитат бързо да се прегрупират, да направят почивка и да се опитат да напреднат през лятото, защото смятат, че западната помощ няма да пристигне навреме. Но мисля, че Украйна вече ще получи определени оръжия от нашите партньори за лятото“, заяви Мусиенко.

По думите му в Русия вече се говори, че след изборната си победа Путин ще мобилизира още 300 000 войници, даже вече е имало подготвена заповед от министъра на отбраната Сергей Шойгу. Мусиенко обаче не смята, че за няколко седмици Москва ще може да мобилизира и въоръжи толкова много хора.

Русия крие в тайна загубите си на фронта в Украйна, които са стотици хиляди убити и ранени (по данни на Киев ликвидираните руски войници са 430 000). В момента руската армия е окупирала близо 1/5 от територията на Украйна в третата година от пълномащабната инвазия. В това число влиза и окупираният през 2014 г. украински полуостров Крим. Путин не смееше да обяви нова мобилизация преди „изборите“, но от днес ръцете му ще са развързани за мобилизиране на ново пушечно месо.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 17 март 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО