Илко Семерджиев обяви мрачна прогноза за новия кабинет

Публикувано преди 2 месеца  |  България

За мен е интересно как ГЕРБ – СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще продължат напред. Очевидно и двете страни си нямат доверие, а горивото на едно управление е доверието.

Това каза в предаването „Денят на живо“ по NOVA NEWS бившият вицепремиер и бивш министър на здравеопазването Илко Семерджиев, който коментира скандалите между ГЕРБ – СДС и ПП-ДБ.

„Ситуацията става все по-зле, защото виждаме как тонът се влошава и втърдява. Мен ме притеснява най-вече това, че виждаме политици, които не показват никакво възпитание, а тези хора трябва да са пример за обществото. До момента Мария Габриел не е получила извинение и ние не можем да прогнозираме дали ще получи.

Сигурно има някакъв шанс в петък да има нов кабинет, все пак двете страни бяха изчистили почти всички въпроси. Моята прогноза обаче е, че този кабинет няма да изкара девет месеца, камо ли цял мандат. Първите изводи ще бъдат направени след евроизборите и ще има размествания. Не трябва да забравяме, че предстоят избори и в редица наши партньорски държави. Говоря най-вече за САЩ. След тях също са възможни сътресения у нас“, прогнозира Семерджиев.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 20 март 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО