Над 200 самодееца участваха в концерта посветен на празника на Елхово (+снимки)

Публикувано преди 1 месец  |  Общество

С изключително тържествен и вдъхновяващ концерт-спектакъл по повод празника на град Елхово, читалищните  самодейци омагьосаха публиката.

Голямата зала на културната институция се оказа твърде малка, за да посрещне всички, които искаха да бъдат част от празника и да се насладят на таланта на самодейците от школите и съставите.  А сцената – твърде малка, за да побере всички самодейци, които бяха подготвили красив букет от музика, песни и танци, с обновен репертоар  и нови костюми.

Ежегодният концерт и този път се превърна в красив празник – израз на талант и вдъхновение. Празник, който отдава почит към родния град. Бурни аплодисменти съпътстваха всяко едно от изпълненията. На сцената се изявиха певци и танцьори на възраст от 4 до 85 години – поредното доказателство за приемственост между поколенията.

В концертната програма се включиха балерините от балетната школа с ръководител Милена Вълева; децата от ВГ „Вдъхновение“, Александра Атанасова,  както и ВГ „Родни ритми“с ръководител Елена Иванова;  своя поздрав отправиха и малките ни гости – децата група „Червена шапчица“ с учители Жулиета Георгиева, Мария Атанасова; с нови хореографии се представиха и съставите на Марина Ковачева – „Пумпалчета“, „Младо тракийче“ и „Цветница“ и ТС „Хайде на хорото“ с ръководител Димитър Димитров. Разбира се, в програмата се включиха и доайените на културната самодейност на Елхово – хорът за обработен фолклор „Тунджански напеви“ с ръководител Снежана Делчева, хорът за автентичен фолклор „Орудица“ с ръководител  Кица Панайотова и групата за стари градски песни с ръководител Тодор Дерменджиев.

Тържественият концерт на самодейните състави при читалище “Развитие” бе не само повод да се докоснем до миналото, но и да се гордеем с настоящето на родния край и да се устремим към бъдещето. Този празник бе изпълнен не само с радост и веселие, но и още един повод да се изразят любовта и грижата към родното място.

В края на програмата, с много цветя, своята благодарност изразиха г-н Петър Гендов – кмет на Община Елхово и Християн Кускунов – председател на ОбС Елхово.

Снимки: Николай Иванов


Статията е публикувана на 27 март 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА