Със спортни състезания и конкурс бе отбелязан международния ден на ромите в Елхово (+снимки)

Публикувано преди 3 седмици  |  Общество

На 6 април в Елхово, се събраха стотици граждани за да отпразнуват Международния ден на ромите. Организаторите на празненствата подготвиха разнообразна програма включваща атрактивни конни и спортни състезания, футболна среща и конкурс „Мис Ромка.

Всички инициативи се осъществиха с финансовата подкрепа на Община Елхово, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ и още десетки спонсори под надслов „Еднакви в различията“.

Празникът бе открит с футболна среща между отборите „Горна махала“ – „Долна махала“, която завърши при резултат 6:1. Последваха конни надбягвания, в които най – добри бяха Христо Ангелов, който се класира на първо място и Никола Симеонов, който завърши втори. В съревнованието „конно теглене на шейна“ първи се класира Илия Асенов, след него бе Иван Маджаров.

В програмата бяха включени и състезания по шах и канадска борба. При шахматистите най – добър се оказа Донко Шидеров, на второ място се бе Вълчо Янков, а на трета позиция се класира Илия Мишев. В силовата надпревара първенец стана Ташо Илиев, след него Желязко Сандев и трети Илия Ангелов.

Веселата част от празника продължи с провеждането на конкурс „Мис Ромка”. Под лъчите на априлското слънце зрителите и журито на конкурса имаха възможността да оценят пет претендентки. Те дефилираха под звуците на модерна музика в красиви рокли. Победител в конкурса е 18-годишната Златина Атанасова, която е възпитаник на ПГ „Стефан караджа“ – гр. Елхово. Нейни подгласнички станаха Жулиета Митева на 17 г. и Сузана Маджарова на 16 г.

Всички победители в проведените мероприятия получиха грамоти и парични награди. За доброто настроение на празнуващите се погрижи оркестър „Мелодия“ .

Събитията уважиха г-н Християн Кускунов – председател на ОбС Елхово, г-н Господин Брайков – зам.кмет на Община Елхово, г-н Димитър Бъчваров – секретар на МКБППМН, както и общински съветници от ОбС-Елхово.

Организаторите изказват благодарност към дарителите, помогнали за реализацията и осъществяването на празника.

 


Статията е публикувана на 8 април 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА