Израел призова за още санкции срещу Иран: „Трябва да спрем Иран, преди да е станало твърде късно“

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Израел призова за още санкции срещу Иран: „Трябва да спрем Иран, преди да е станало твърде късно“

Министърът на външните работи на Израел призова своите западни съюзници да наложат санкции срещу иранската програма за балистични ракети и да обявят Иранската революционна гвардия за терористична организация след първата в историята директна военна атака на Техеран срещу Тел Авив, предадоха Ройтерс и БТА.

„Заедно с военния отговор на нападението с ракети и дронове, аз повеждам и дипломатическа атака срещу Иран“, написа външният министър Израел Кац в публикация в социалните мрежи.

Той каза, че е изпратил писма до 32 държави и е говорил с редица съюзници, като ги е призовал да „наложат санкции върху иранската програма за балистични ракети и да обявят Революционната гвардия за терористична организация, като начин Иран да бъде спрян и отслабен.“

„Трябва да спрем Иран сега, преди да е станало твърде късно“, добави той.

Израел обяви, че ще отговори на нападението на Иран с дронове и ракети от уикенда, въпреки призивите за сдържаност, отправени му от неговите съюзници, които се стремят да избегнат ескалация на конфликта в Близкия изток.

Групата на седемте най-големи икономики в света – Г-7, вече работи по пакет от координирани мерки срещу Иран, съобщи британският премиер Риши Сунак.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО