Изненада в листата на „Възраждане“ за евровота: Петър Волгин няма да е водач

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Изненада в листата на „Възраждане“ за евровота: Петър Волгин няма да е водач

На брифинг „Възраждане“ представи кандидатите си за евродепутати, предаде novini.bg.

Листата ще води депутатът от „Възраждане“ Станислав Стоянов. Той е един от основните фактори в партията от създаването ѝ. На него ще разчитаме да поведе нашата листа в надпреварата на европейските избори, заяви лидерът на политическата формация Костадин Костадинов.

На второ място в листата е Петър Волгин – гласът на свободното слово, носител на множество награди. За нас това е гласът, който ще защитава не само българските интереси, а и свободното слово, каза Костадинов.

Той обяви и следващите кандидати в евролистата на „Възраждане“:

На трето място: Рада Лайкова, основател на „Възраждане – Берлин“, старши съветник по европейските въпроси в германския парламент.

На четвърто място: Димчо Димчев – основател на най-голямата организация на партията извън България – „Възраждане – Лондон“.

На пето място: Георги Джендов, председател на групата на „Възраждане“ в Добрич.

Костадин Костадинов посочи, че кандидатите на „Възраждане“ отговарят на три условия.

Хората, които ще изпратим, са родолюбци, поставят българския национален интерес пред всичко. На следващо място за нас е важно хората, които ще изпратим, да бъдат открити и демократични. На трето място – да са отчетливо работливи и ефективни в работата, която вършат досега. Изпращаме хора, всеки от които има много сериозна професионална биография, подчерта лидерът на „Възраждане“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО