ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Техеран: Ще накажем сурово всяко действие срещу нас

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Техеран: Ще накажем сурово всяко действие срещу нас

Иран ще отговори на всяко действие срещу неговите интереси. Това заяви президентът на страната Ебрахим Раиси, цитиран от Ройтерс.

Ние категорично заявяваме, че и най-малкото действие срещу иранските интереси със сигурност ще бъде посрещнато с тежък, широко разпространен и болезнен отговор срещу всеки извършител, подчерта аятолахът.

Началник-щабът на израелската армия Херци Халеви посочи по-рано тази седмица, че атаката на Иран с дронове и ракети срещу Израел, изисква отговор.

Заместник-министърът на външните работи на Иран Али Багери Кани отбеляза, че контраофанзивата на Техеран след всяко израелско отмъщение ще бъде въпрос на секунди, тъй като Иран няма да чака още 12 дни, за да отговори.

Припомняме, че на 1 април Израел удари иранското консулство в Дамаск, като при атаката загинаха висши военни. Аятолах Раиси даде заявка, че това няма да остане ненаказано. На 14 април Техеран изстреля срещу Израел стотици дронове и десетки крилати ракети. Израелската ПВО успя да прехване дроновете и ракетите.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО